«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα και έδειξε πως θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι πρωθυπουργός», ανέφεραν από τη Συγγρού, αποτιμώντας τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ. Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση, επιχειρούν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ασφαλιστικό.

Ads

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως στο συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό «δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα», όμως από τη Συγγρού αναφέρουν πως «ξεκαθάρισε ότι θα δημιουργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις για να περιοριστούν οι αδικίες». Επιπλέον σημειώνουν πως δεσμεύτηκε για αλλαγές και καλύτερους όρους στο Μνημόνιο.

Ακόμη από τη ΝΔ, σημειώνουν την εκτίμηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει και πως αν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα οδηγήσει και πάλι τη χώρα σε εκλογές και πως έχει «κρυφή ατζέντα» με νέα μέτρα.

Παράλληλα από τη ΝΔ κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει στη ΝΔ και δεν έχει απαντήσει με ποιους θα κυβερνήσει. Επίσης τον κατηγορούν πως υποκινεί τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ads

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, που μέχρι πρόσφατα η ΝΔ ήταν κατά οποιασδήποτε συζήτησης ισχυριζόμενη πως είναι βιώσιμο, από τη Συγγρού αναφέρουν τώρα πως ο Αλέξης Τσίπρας αφαίρεσε το δικαίωμα στην Ελλάδα να διαπραγματευτεί ένα κούρεμα στην ονομαστική του αξία.