Βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο Χάρης Τομπούλογλου να λαμβάνει τη μίζα των 25.000 ευρώ ήρθε στο φως τη δημοσιότητας από το «Έθνος». Νωρίτερα είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ φωτογραφία με το ίδιο στιγμιότυπο. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο πρώην πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ.

Ads

Ο Τομπούλογλου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την Τρίτη να λαμβάνει –όπως απεικονίζεται στο βίντεο και τη φωτογραφία- προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 25.000 ευρώ, για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.

Στο βίντεο, καταγράφεται η διαδικασία της δωροληψίας του από τη στιγμή της εισόδου του στο επίμαχο γραφείο της Ιπποκράτους, όπου είχε κλειστεί το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, μέχρι την ώρα που παραλαμβάνει τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αποχωρεί.

Στο οπτικοακουστικό υλικό με τη δωροδοκία του πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» βασίζεται και η δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος καθώς αποτελεί αδιάψευστο αποδεικτικό στοιχείο.

Ads

«Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου», δήλωσε ο Τάσος Γκιάτης που είχε αναλάβει τον ρόλο του μεσάζοντα και οδήγησε στη σύλληψη του Χ. Τομπούλογλου.

Σε βάρος του Χ. Τομπούλογλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Ο ίδιος κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση». 

Διαβάστε επίσης όσα αποκαλύπτονται από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες.