Πλέον κανένας επιχειρηματίας δεν θα σύρει τον χορό της αντιπολίτευσης στο νέο Πρωθυπουργό, εκτιμά ο Γιάννης Πρετεντέρης μέσω της στήλης που αρθρογραφεί στα Νέα.

Ads

Συνοψίζοντας τα παιχνίδια των επιχειρηματιών και τις σχέσεις των μίντια με τη νέα κυβέρνηση, ο Πρετεντέρης γράφει χωρίς ενδοιασμό: «… Υποθέτω πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περίμενε από τους κ.κ. Σαββίδη, Μελισσανίδη ή Βαρδινογιάννη να σύρουν το χορό της αντιπολίτευσης στο νέο Πρωθυπουργό. Ούτως ή άλλως, το οικονομικό κλίμα στο οποίο προσβλέπει η κυβέρνηση είναι γενικά ευνοϊκό για τον επιχειρηματικό κόσμο πέρα από αντιδικίες κι ανταγωνισμούς»

image

Και στη συνέχεια προχωρά σε μια κυνική ομολογία για την ενημέρωση στην εποχή της Μεταδημοκρατίας, αποκαλύπτοντας την καθεστωτική αντίληψη και τους σχεδιασμούς της μιντιακής ελίτ: «Εκ των πραγμάτων το μιντιακό τοπίο θα μεταβληθεί εντυπωσιακά τους προσεχείς μήνες και πάντως όχι σε βάρος της νέας πλειοψηφίας. Ελλείψη χρημάτων, κινήτρων αλλά και ακροατηρίου οι μιντιακές προσπάθειες στήριξης της προηγούμενης κατάστασης θα συναντήσουν σοβαρές δυσκολίες – τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία τους».

Ads

image

image