Δυστυχώς γίναμε Κασσάνδρες! Στο χθεσινό μας ρεπορτάζ  προβλέπαμε πως η κυρία Λίνα Μενδώνη θα έριχνε τη μπάλα στην εξέδρα σχετικά με την τοποθέτηση του Γιάννη Τσακοπιάκου, του ισόβιου πρώην  προέδρου του «αμαρτωλού» ταμείου σε νέα ομάδα εργασίας η οποία θα ελέγχει τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ads

Γράφαμε πως ελπίζουμε να μην «κρυφτεί» η υπουργός πίσω από το γεγονός ότι τη συμμετοχή του την εισηγήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού η οποία ελέγχεται διαχρονικά από γαλαζοπράσινους συνδικαλιστές. Το υπουργείο έπραξε ακριβώς αυτό. Μάλιστα δεν μπήκε στον κόπο ούτε να απαντήσει, ούτε να σχολιάσει. Αντέγραψε την απόφαση της Ομοσπονδίας και την υιοθέτησε ως δικό της Δελτίο Τύπου.

Γράφαμε χθες μεταξύ άλλων, πως η ίδια θα μπορούσε να μην επικυρώσει με την υπογραφή της την επιστροφή ενός ανθρώπου που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη. Δημοσιεύουμε την απάντηση της υπουργού καθώς και τα ερωτήματα που θέσαμε, ώστε να αντιληφθεί ο κάθε αναγνώστης αν δόθηκαν οι απαντήσεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Συγκεκριμένα σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφων, το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει τα εξής: «Ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο συνθηκών εργασίας, καθώς και των κτηριακών εγκαταστάσεων των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 395/11-09-2019 έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο ορίζεται ως εκπρόσωπός της στην Ομάδα Εργασίας». 

Ads

Διαβάστε επίσης:

Τα ερωτήματα που έθεσε το Τvxs.gr

Τα ερωτήματα προς την υπουργό παραμένουν και είναι ηχηρά:

  • Πρώτον: Γιατί ενώ το υπουργείο διαθέτει μηχανικούς, οι οποίοι θα ήταν αποτελεσματικότεροι στην συγκεκριμένη επιτροπή επιλέγεται ο κος Τσακοπιάκος ο οποίος είναι εργατοτεχνίτης;
  • Δεύτερον: Εφόσον είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ταμείο Αλληλοβοήθειας, του οποίου υπήρξε ισόβιος πρόεδρος, γιατί τον τοποθετεί σε θέση  ευθύνης πριν βγει η απόφαση για την αθωότητα ή την ενοχή του;
  • Τρίτον: Ο κύριος Τσακοπιάκος μαζί με άλλα μέλη της πρώην διοίκησης του ταμείου, είχε εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Το κατηγορητήριο έγραφε μεταξύ άλλων πως «…εισήλθαν παράνομα ως μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων του ΥΠΠΟ αλλά και ως μέλη του ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, παρότι είχαν προηγουμένως παυθεί, και παρέμειναν στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, απαγορεύοντας την είσοδο στον διορισθέντα πρόεδρο και τα νέα διορισθέντα μέλη του ΔΣ, προχωρώντας σε κατάληψη του χώρου. Σκοπός τους, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο ήταν να αποκρύψουν έγγραφα των οποίων δεν ήταν κύριοι και που άλλοι είχαν δικαίωμα να ζητήσουν την παράδοσή τους». Να πούμε ότι μετά από εκείνη την κατάληψη, εξαφανίστηκαν πρακτικά. 
  • Τέταρτον: Δεν έχει για την υπουργό σημασία το πειθαρχικό που του ασκήθηκε εξαιτίας της πολύμηνης απουσίας από τα καθήκοντά του;
  • Πέμπτον: Η τοποθέτηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την εκπαραθύρωση από την υπουργό της Αναστασίας Κουτσή από τη διεύθυνση του ταμείου. Πρόκειται για τη διευθύντρια που μετά κόπων τοποθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση στο ταμείο και η οποία έχει προσκομίσει ήδη αρκετά στοιχεία για την υπόθεση του «αμαρτωλού» ταμείου στον εισαγγελέα.

Κι ένα ερώτημα ρητορικό: Έχουν άραγε άδικο οι φωνές εντός και εκτός του υπουργείου, που επέμεναν να ανησυχούν για την επαναφορά ενός συγκεκριμένου συστήματος στο υπουργείο; Και η υπουργός θα νίψει τας χείρας της επειδή ο κος Τσακοπιάκος επιλέχθηκε από τους συνδικαλιστές του υπουργείου ή θα αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτησή του με τη δική της υπογραφή;