Αγωγή κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ads

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι ένιωσε προσβεβλημένη από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση εις βάρος του.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στη δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Έλλη Στάη, ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα αντάλλαξε τη Συμφωνία με τη μη περικοπή συντάξεων».

«Θα κάνω αγωγή για να φέρει τα στοιχεία που έχει. Ας καλέσει την Ανγκελα Μέρκελ και τον Πιερ Μοσκοβισί στο δικαστήριο. Εγώ ψήφισα την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Μπορεί αύριο να μην είμαι βουλευτής, αλλά θα είμαι υπόλογη απέναντι στον λαό, τα παιδιά, τα εγγόνια μου», είπε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ads

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά 30.000 ευρώ από τον πρόεδρο της ΝΔ, τα οποία αν κερδίσει, θα χαρίσει όπως είπε στον σύλλογο «Γέφυρες Ζωής» για άτομα με ειδικές ανάγκες.