Μάχη σταυρό με σταυρό δίνουν οι υποψήφιοι στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα ονόματα κερδίζουν τη μάχη του σταυρού, την ίδια στιγμή που λόγω υποχώρησης των ποστοστών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, μεγάλα ονόματα του παρελθόντος δεν θα μετέχουν της νέας σύνθεσης της Βουλής. Ενδεικτικά, εκτός μένουν οι Φωτεινή Πιπιλή, ο Θάνος Πλεύρης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης από τη ΝΔ. Εκτός Βουλής και οι Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ αλλά και ο Γιώργος Κατριβάνος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Δεν παίρνουν εισητήριο ούτε ο Τέρενς Κουΐκ από τους ΑΝΕΛ αλλά ούτε και ο Πέτρος Τατσόπουλος από Το Ποτάμι. Μετά από 92 χρόνια, η νέα Βουλή δεν θα έχει κάποιο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου στη σύνθεση της, αφού το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατάφερε να περάσει το 3%.

Ads

Επικράτεια

Πέντε βουλευτές Επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η ΝΔ και από έναν το Ποτάμι, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 99,8%.

Συγκεκριμένα, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση και Νίκος Τόσκας.Στη ΝΔ εκλέγονται οι Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου. Στη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, στο Ποτάμι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και στο ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

Ads

Εκτός Βουλής μένουν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ, Τέρενς Κουϊκ και Γιώργος Φλωρίδης αντίστοιχα.

Α’ Αθηνών

Πέντε βουλευτές θα έχει στην Α΄Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Αλέξη Τσίπρα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Νίκο Βούτση και Νίκο Φίλη. Τέσσερις βουλετές θα εκπροσωπούν τη ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα οι Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Τον Σπύρο Λυκούδη εκλέγει το Ποτάμι στην Α΄Αθηνών, τον Νίκο Μιχαλολιάκο η Χρυσή Αυγή, την Λιάννα Κανέλλη το ΚΚΕ, την Έλενα Κουντουρά οι ΑΝΕΛ και τον Κώστα Σκανδαλίδη το ΠΑΣΟΚ.

Ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός στην Α΄Αθηνών είναι αυτά της Φωτεινής Πιπιλή και Θάνου Πλέυρη από τη ΝΔ και της Συλβάνας Ράπτη και του Να΄σου Αλευρά από το ΠΑΣΟΚ.

Β’ Αθηνών

Στη μεγάλη περιφέρεια της Β΄Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 19 βουλευτές. Πρόκειται για τους Γιάννη Βαρουφάκη, Γιάννη Δραγασάκη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρη Στρατουλη, Νίκο Χουντή, Νίκο Παππά, Ευλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Δημαρά, Γιάννη Μπαλάφα, Νίκο Ξυδάκη, Βασιλική Κατριβάνου, Θεανώ Φωτίου, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρη Βίτσα, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Κωνσταντίνο Ήσυχο και Στάθη Παναγούλη. Εκτός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ μένουν η Άννα Χατζησοφιά, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Δημήτρης Τσουκαλάς η Σοφία Παπαδόγιαννη, ο Κώστας Πουλάκης αλλά και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Έντεκα βουλευτές εκλέγει η ΝΔ. Την Β’Αθηνών θα εκπροσωπήσουν από τη γαλάζια παράταξη οι Νίκςο Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ευάγγελος Μειμαράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Αννα-Μισέλ Ασημακοπουλου και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Εκτός μένουν οι άλλοτε παρόντες Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το Ποτάμι εκλέγει τους Γρηγόρη Ψαριανό, Θεοχάρη Θεοχάρη, Γιώργο Αμυρά και Αντιγόνη Λυμπεράκη. Εκτός μένει η Αθηνά Δρέττα, η Ζωή Αποστολοπούλου αλλά και η ηχηρή υποψηφιότητα του Πέτρου Τατσοόπουλου.

Ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκλέγεται από την πλευρά του ΚΚΕ, όπως και ο Θανάσης Παφίλης και ο Χρήστος Κατσώτης. Εκτός μένει ο Σπύρος Χαλβατζής.

Τρεις βουλευτές εκλέγει η Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για τον Νίκο Μιχαλολιάκο που αναμένεται να κρατήσει τη θέση που κερδίζει στο Επικρατείας, ώστε να δώσει το πάσο στη Βουλή στην τέταρτη σε σταυρούς, σύζυγο του, Ελένη Ζαρούλια. Εκλέγονται επίσης οι Γιώργος Γερμενής και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Πάνος Καμμένος και Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι οι εκλεχθέντες στη Β Αθηνών για τους ΑΝΕΛ. Εκτός μένει ο εισαγγελέας Γιάννης Σακκάς.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή θα είναι η Φώφη Γενηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ηχηρές οι απουσίες ιστορικών στελεχών που δεν εκλέγονται. Εκτός οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ αλλά και ο Γιώργος Κατριβάνος.

Β’ Πειραιώς

Τρεις οι βουλευτές που κερδίζουν το εισιτήριο για τη Βουλή από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα. Εκτός η Τζένη Βαμβακά.

Ο Γιάννης Τραγάκης εκλέγεται από τη ΝΔ, με τους Τάσο Νεράτζη και Φαήλο Κρανιδιώτη να μην εκλέγονται.

Η Διαμάντω Μανωλάκου θα εκπροσωπήσει το ΚΚΕ,ο Γιάννης Λαγός τη Χρυσή Αυγή, ο Δημήτρης Καμμένος τους ΑΝΕΛ και ο Σταύρος Θεοδωράκης Το Ποτάμι. Δεν εκλέγει βουλευτή το ΠΑΣΟΚ με τον ΠΑντελή Καψή να μένει εκτός Βουλής.

Αττικής

Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται στην περιφέρεια Αττικής. Στη Βουλή θα δούμε τον Αλέξη Μητρόπουλο, Νάσο Αθανασίου, Γιώργο Πάντζα, Παναγιώτη Σκουρολιάκο, Γιάννη Δέδε και Ελένη Σωτηρίου.

Παρόντες στη νέα σύνθεση της Βουλής από τη ΝΔ οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχου και Αθανάσιος Μπούρας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλέγεται από τη Χρυσή Αυγή, ο Γιώργος ΜΑυρώτας από Το Ποτάμι, ο Παύλος Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ, ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ και η Έυη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ.

Α΄Θεσσαλονίκης

Επτά βουλευτές εκλέγει στην Α’ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Γιάννη Αμανατίδη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Τάσο Κουράκη, Τριαντάφυλλο Μουταφίδη, Αλέκο Τριανταφυλλίδη, Βούλα Τεκτονίδου και Γιάννα Γιατάνη.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης και η Ελένη Ράπτη εκλέγονται από τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Γρέγος εκλέγεται από τη Χρυσή Αυγή, η Χριστίνα Ταχιάου από Το Ποτάμι, ο Αθανάσιος Βάρδαλης από το ΚΚΕ, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ενσωμάτωση 99,80% ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει 14.277 ψήφους με τον Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων να τον ξεπερνά λαμβάνοντας 17.733 ψήφους.

Β’ Θεσσαλονίκης

Η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και ο Σωκράτης Φάμελλος θα εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β Θεσσαλονίκης. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Θεόδωρος Καραογλου από τη ΝΔ, ο Φώτης Γραικός από τη Χρυσή Αυγή, ο Νίος Νυφουδής από Το Ποτάμι, η Σταυρούλα Ξουλίδου από τους ΑΝΕΛ, η Ελένη Γερασιμίδου από το ΚΚΕ και ο Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ. Την έδρα της Μεσσηνίας και όχι της Β΄ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός.