Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με την ονομαστική ψηφοφορία.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πογκρόμ εκβιασμών-όπως είπε χαρακτηριστικά- σε βάρος βουλευτών και τον κάλεσε να είναι προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί τον όρο «αποστασία». Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σέβεται την επιλογή του αν και διαφωνεί. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παράλληλα στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο για περιφερόμενους βουλευτές και κυβέρνηση-κουρελού ενώ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές. Για πολιτική σύγκρουση χωρίς ουσία έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε ριζική αλλαγή για να μην οδηγηθούμε σε νέα αδιέξοδα.

Εν τω μεταξύ σε γρίφο εξελίσσεται η στάση του Ποταμιού στην επικείμενη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν και έχει εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία και είχε ανακοινώσει την υπερψήφισή της, φαίνεται πως μετά την αποχώρηση του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Συγκεκριμένα εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχής ώστε να περάσει μεν η Συμφωνία, αλλά χωρίς 151 βουλευτές. 

Διαβάστε επίσης: