Την μαρτυρία του για τα όσα βίωσε όταν σακούλα απορριμμάτων που παρέλαβε από τα δικαστήρια της Πάτρας εξερράγη στα χέρια του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί κατέθεσε ο άτυχος δημοτικός υπάλληλος καθαριότητας, Σπύρος Τσάκαλος. 

Ads

«Έπιασα μια σακούλα από το φορτηγό να την πετάξω στην Ξερόλακκα και έσκασε στα χέρια μου. Πήγα να τη σηκώσω και εκεί έγινε η έκρηξη. Δυνατή έκρηξη στο αριστερό μου χέρι. Τόσο δυνατή που έφθασε το χέρι μου στο Θεό», λέει στο tempo24.

Σημειώνει ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν μπορεί να τις επαναφέρει στη μνήμη του. «Δε θυμάμαι και πολλά πράγματα. Θυμάμαι ότι έπιασα το χέρι μου, με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και με έφεραν εδώ στο νοσοκομείο». 

Και ο ίδιος αναρωτιέται τι ήταν μέσα στις σακούλες και στα χαρτοκιβώτια που μετέφεραν, αφού ήξεραν μόνο για αυτά που τα επίσημα έγγραφα είχαν.

Ads

Η μαρτυρία του εργαζόμενου: 

Ωστόσο, η σακούλα που εξερράγη στα χέρια του κ. Σπύρου Τσάκαλου περιείχε όπλα και εκρηκτικά, κάτι που δεν αναφερόταν στο σχετικό έγγραφο.

image 

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους ύλες και αντικείμενα απομακρύνονται με άλλη διαδικασία από το στρατό. 

«Μας έστειλαν ως πρόβατα σε σφαγή. Όλα αυτά τα πράγματα απαγορεύεται να μεταφερθούν και να πεταχτούν στην Ξερόλακκα, να λέμε ευτυχώς είμαστε και τυχεροί που δε θρηνούμε θύματα», δήλωσε από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ο Βασίλης Παπανδριανός, συνδικαλιστής Δημοτικών υπαλλήλων.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Παπανδριανού 

Ανάμεσα στους σάκους που μεταφέρθηκαν στην Ξερόλακκα από τους υπαλλήλους του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, βρέθηκαν εκτός από εκείνα που εμπλέκονται στην έκρηξη που προκάλεσε το μεσημέρι, και άλλα δύο ή τρία όπλα καθώς και σφαίρες.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Πάτρας, Κώστας Πελετίδης