Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση της μαφίας με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Ads

Μετά και τις χθεσινές έρευνες της Αστυνομίας σε κατοικίες στην Πεύκη και την Κηφισιά διαπιστώθηκε ότι μάλλον η σπείρα ξέπλενε το μαύρο χρήμα αγοράζοντας πολύτιμους λίθους, καθώς στα σπίτια, εκτός από τις κούτες με τα αναβολικά και τα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και 270 ζαφείρια και ρουμπίνια.

Σημειώνεται επίσης, ότι συνελήφθη και ο 36χρονος υιός του «αποθηκάριου» της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Συνελήφθη χθες, Πέμπτη 17 Μαΐου, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για νοθεία τροφίμων, παραβάσεις για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ads

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια ερευνών προέκυψε ότι ο 36χρονος κατείχε σε οικίες στην περιοχή της Πεύκης και της Κηφισιάς, μεταξύ άλλων, (83.041) χάπια και (5.178) αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων, τα οποία σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. κρίνονται επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καθώς και μεγάλο αριθμό πολυτίμων λίθων άγνωστης άξιας. Τα ανευρεθέντα είδη κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, αναφέρθηκε στην υπόθεση. «Μία επιπλέον επέμβαση χθες το μεσημέρι – απόγευμα, συνεχίστηκε μέχρι βραδινές ώρες. Όπως θυμάστε τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε αυτό το άθλιο κύκλωμα που εμπορευόταν αντικαρκινικά φάρμακα σε βάρος πονεμένων ανθρώπων, σε βάρος ασθενών. Πρωτοφανούς έκτασης αυτό το κύκλωμα που δρούσε από το 2013, αποκαλύφθηκε και εξουδετερώθηκε. Και χθες σε συνέχεια αυτών των ερευνών ψάχτηκε το σπίτι κάποιου από τα μέλη αυτού του κυκλώματος και βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών φαρμάκων που σημαίνει αυτοί οι άνθρωποι δεν περιορίζονταν μόνο στα αντικαρκινικά. Έκαναν και εμπόριο σε βάρος και άλλων ανθρώπων και βρέθηκαν βέβαια και άλλα πράγματα που μάλλον έχουν σχέση με τον πλουτισμό όπως και αρκετοί πολύτιμοι λίθοι».

Στην ερώτηση «Πόσοι κατά τη γνώμη, κατά την πρώτη εκτίμηση της Οικονομικής Αστυνομίας, εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα;», ο κ. Τόσκας απάντησε: «Έχουν βγει τα ονόματα και οι φωτογραφίες αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Ήταν ένα κύκλωμα το οποίο έκλεβε φάρμακα, έπαιρνε φάρμακα, τα έστελνε στο εξωτερικό, εκμεταλλευόταν την διαφορά τιμής ανάμεσα στην χώρα μας, όπου τα διάφορα φάρμακα είναι σε πολύ χαμηλότερες τιμές από άλλες χώρες της Ευρώπης και έπαιζαν παιχνίδι στην πλάτη και σε βάρος των ανθρώπων των πονεμένων. Συνεχίζεται όμως αυτή η προσπάθεια και θα συνεχιστεί γιατί η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πιθανόν γίνεται αντίστοιχο εμπόριο και σε άλλα φάρμακα. Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες».