Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι πρόσφατες κινήσεις Παπανδρέου. Μετά την καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε τις τράπεζες, ο τέως πρωθυπουργός αποφάσισε να παρευρεθεί ως ομιλιτής στην παρούσιαση του βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά «Το Αύριο Αργεί Πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση», την επόμενη Δευτέρα. 

Ads

 

Η επιλογή του αυτή ερμηνεύεται ως πολιτικού περιεχομένου κίνηση. Υπενθυμίζεται κατ’ αρχήν ότι η Μαριλένα Κοππά, στενή φίλη του Γιώργου Παπανδρέου έχει αποχωρήσει εδώ και μήνες από το ΠΑΣΟΚ έχοντας έρθει μάλιστα σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Πλέον είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.
 
Το στοιχείο όμως που φέρεται να έχει αναστατώσει ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ αλλά και  τη ΝΔ είναι ότι στην παρουσίαση του βιβλίου ομιλητής θα είναι και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την Χαριλάου Τρικούπη, υποψιάζονται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον σημερινό πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση από το σημερινή Βουλή με την παράλληλη απομάκρυνση του Αντώνη Σαμαρά και φυσικά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Όπως και να έχει η δημόσια εμφάνιση Παπανδρέου σε μια δημόσια εκδήλωση με πολιτικό περιεχόμενο εκλαμβάνεται ως ολική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού στα πολιτικά πράγματα από τα οποία απείχε για καιρό. Εξάλλου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε ήδη στο επίκεντρο της… παραπολιτικής δημοσιότητας μετά από ένα περιστατικό με έναν ταξιτζή στην Κρήτη όπου είχε μεταβεί για να περάσει τις πασχαλινές του διακοπές.
 
Σύμφωνα με το τοπικό cretalive.gr, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σύζυγό του Άντα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για να επιστρέψουν στην Αθήνα ένας οδηγός ταξί προσέγγισε τον πρώην πρωθυπουργό και του είπε: «Κύριε Γιώργο, εσείς τις διακοπές σας τις κάνατε. Εγώ όμως και όλοι αυτοί γύρω φέτος δε φάγαμε αρνάκι!»
 
Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν: «Να ψάξεις να βρεις την αιτία γιατί δεν έφαγες αρνάκι». Στο σημείο αυτό μάλιστα παρενέβη ο αερολιμενάρχης για να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας στον οδηγό ταξί: «Αργύρη θύμισε μου του χρόνου να σου κάνω δώρο ένα αρνί»!


 

Ραδιόφωνα και τηλεοράσεις στην Αθήνα έδωσαν μεγάλη συνέχεια στο θέμα με ανταποκρίσεις από την Κρήτη. Σύμφωνα πάντως με τον ταξιτζή κ. Αργύρη που έδωσε πλήθος συνεντεύξεων ουδέποτε «πλακώθηκε» με τον πρώην πρωθυπουργό, όπως ελέχθη στα ΜΜΕ, αλλά έκαναν ένα ευγενικό διάλογο. «Τον είδα να έρχεται και δεν κρατήθηκα» σημείωσε στον ρ/σ στο ΒΗΜΑ. «Του είπα για το αρνάκι και μου είπε να ψάξω να βρω τα αίτια. Ακόμη τα ψάχνω. Εντάξει ήταν ευγενικός, ήθελε κουβέντα, αλλά δεν τον αφήσανε να μου εξηγήσει». 


 

Η πλευρά Παπανδρέου πάντως θεωρεί ότι η μεγέθυνση του περιστατικού αποτελεί απάντηση της κυβέρνησης στην διαφοροποίηση του στην ψηφοφορία στη Βουλή αλλά και «εκδίκηση της διαπλοκής», επειδή το επίμαχο άρθρο για τις τράπεζες έθιγε εμμέσως και τα ΜΜΕ, που δανειοδοτούνται από αυτές.