Μία επί γης «κόλαση» ζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Κω, με τη δημοτική αρχή να αρνείται να δώσει προσωρινή τουλάχιστον λύση στην ταλαιπωρία τους, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό.

Ads

Όπως περιγράφει χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στοιβάζονται στους περιορισμένους χώρους του λιμανιού ή περιπλανώνται στους δρόμους του νησιού, περιμένοντας τη σειρά τους να έρθει η σειρά τους για την απαραίτητη ταυτοποίηση. Όπως δήλωσε στον ρ/σ ΚΟΚΚΙΝΟ, ο κ. Καματερός, αστυνομία και Λιμενικό έχουν κάνει έκκληση για δημιουργία ή εύρεση χώρων φιλοξενίας, κάτι που συμβαίνει σε άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά η δημοτική αρχή αρνείται να δώσει οποιαδήποτε λύση στο «μαρτύριο» αυτών των ανθρώπων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, Ηλίας Καματερός, είχε προτείνει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας , βρίσκοντας απέναντι του όμως τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Κυρίτση αρνήθηκε επικαλούμενος «αισθητικούς λόγους», επειδή το νησί βρίσκεται σε τουριστική περίοδο!

Μετά από τη συνδρομή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τελικά βρέθηκε ένα παλιό ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς και  παραχωρήθηκε για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, όμως παρά τις εκκλήσεις που έγιναν προς τη δημοτική αρχή να δώσει παροχή νερού στο συγκεκριμένο κτίριο, ο δήμος αρνήθηκε εκ νέου.

Ads

Στο μεταξύ, πριν από τρεις μέρες εκδηλώθηκε φωτιά στο χώρο του παλιού ξενοδοχείου, η οποία κατασβέστηκε εγκαίρως χωρίς ιδιαίτερες ζημιές, ενώ δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Το πόρισμα της πυροσβεστικής δεν έχει βγει ακόμα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ακόμη και για εμπρησμό.

Ο κ. Καματερός μιλώντας ακόμα στο MEGA κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και το σπίτι του, επειδή έχει κινήσει τις διαδικασίες για να μπει τέλος στην «κόλαση» που ζουν οι πρόσφυγες.

Δείτε την αντιπαράθεση του με τον δήμαρχο του νησιού: