Με φόντο τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών απέναντι στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, η συζήτηση του οποίου ξεκινάει σήμερα στη Βουλή, η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη τις ενστάσεις αναφορικά με την Τράπεζα Θεμάτων και την επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ads

Απαντώντας από τη μεριά της, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν έχω ακούσει αντιρρήσεις».

Επέμεινε ότι οι περισσότερες αντιδράσεις εστιάζουν στην αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τις περίμενε.

Επιπλέον, η υπουργός είπε ότι η Τράπεζα Θεμάτων είναι βασικό εργαλείο για την αξιολόγηση των μαθητών, ενώ θα υπάρχει βαθμός δυσκολίας. Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες θεματικές και έδωσε έμφαση στην πρόταση για τη διδασκαλία Αγγλικών ακόμα και στα νηπιαγωγεία, καθώς και στην Πληροφορική.

Ads

Απέρριψε, επίσης, τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαρροή προσωπικών δεδομένων μαθητών, λέγοντας ότι «η σχετική συζήτηση είναι προσχηματική, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε εξ αρχής την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης: Το νομοσχέδιο Κεραμέως διώχνει παιδιά από το σχολείο