Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Μεσσηνία. Διαβάστε επίσης: Βάρκες στη στεριά, αυτοκίνητα στη θάλασσα: Εικόνες καταστροφής από τη Στούπα Μεσσηνίας

Ads

Οι καταιγίδες και οι εκτεταμένες πλημμύρες που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν απο πλημμυρισμενα υπόγεια. Ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το σπίτι δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πέθανε από άλλη αιτία.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.

Ads

Γύρω από την Καλαμάτα μάλιστα αυτή τη στιγμή 8 χωριά είναι αποκλεισμένα, ενώ αποκλεισμένα βρίσκονται και 80 παιδιά στην εστιά του ΤΕΙ της πολής. Ο κάμπος έχει πλημμυρήσει και δεκάδες ζώα έχουν πνιγεί.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας θα ζητήσει να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού Ξερίλα που υπερχείλισε. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στη Στούπα της Μάνης, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων. Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον ‘Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

* Βίντεο και φωτογραφίες από το best-tv.gr, το eleftheriaonline και την εφημερίδα Θάρρος