Νέα ντοκουμέντα για τη στρατιωτική εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής έρχονται στη δημοσιότητα. Και αυτά τα στοιχεία προέρχονται από εσωτερικά έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν στους υπολογιστές μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ads

Ως εκπαιδευτές, σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα που δημοσιεύει το Βήμα, εμφανίζονται μέλη του «πυρήνα» της Νίκαιας, που είναι κατηγορούμενοι για άμεση εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνόδευαν τον Γιώργο Ρουπακιά. Στο πρόγραμμα μιας «διήμερης κατασκήνωσης» σε περιοχή του ποταμού Νέδα στη Μεσσηνία, στην οποία συμμετείχαν μαζικά μέλη της οργάνωσης, περιλαμβάνονται «βολές, κάλυψη από τον εχθρό με όπλα, μάθημα σκοποβολής» κ.α.

«Οργάνωση της ομάδας Ο.Π.Β (σ.σ.: δεν προσδιορίζεται τι σημαίνουν τα αρχικά) και ενημέρωση προστασίας και οργάνωση ομάδων σκοπιάς ανά ημέρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνεται: «Στη συνέχεια θα ακολουθησει επιστροφή από τον ποταμό σε αντίθετη φορά των νερών. Στα μέσα του ποταμού θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (προαιρετικό να υπάρχει φούμο)».

image

Ads

«Ωρα ύπνου και συνεννόηση με τους σκοπούς για βραδινό συναγερμό (πεζοπορία έρπινκ και κάλυψη από τον εχθρό με τα όπλα. Ολα οι συναγωνιστές και τα όπλα θα ντυθούν από φύλλα και θα φτιάξουν από την φύση φούμο», γράφεται στο πρόγραμμα σε άλλο σημείο. Παρόμοιου τύπου αναφορά για χρήση όπλων και καμουφλάζ υπάρχουν και σε άλλα σημεία του εσωτερικού εγγράφου της Χρυσής Αυγής, και ειδικά στο 15ο σημείο, όπου σημειώνεται «ένα ακόμα μάθημα σκοποβολής και εκπαίδευσης κάλυψης βολής επίθεσης και άμυνας».