Πτώσεις δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Τούμπα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Ads

Στις οδούς Τσιμισκή, Πλάτωνος και Στρ. Δουμπιώτη, στο κέντρο της πόλης, όπως και στην Πεστών, οι πτώσεις δέντρων προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για αποκατάσταση.

Δύο ΙΧ συγκρούστηκαν, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σε σημείο πριν το τούνελ, στα Κωνσταντινοπολίτικα, ενώ από παρακαμπτήριες οδούς διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά.

Επιπλέον χωρίς ρεύμα από νωρἰς το πρωί είναι, σύμφωνα με το seleo.gr περιοχές της Μηχανιώνας, της Αγίας Τριάδας και το χωριό Κερασιά, καθώς έσπασε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτἐλεσμα να υπάρχει βλάβη στην κεντρική γραμμή ρεύματος. Έχουν ειδοποιηθεἰ οι αρμόδιοι.

Ads

Νωρίς το μεσημέρι, πλημμύρισαν δρόμοι και στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ ένα άτομο απεγκλώβισε η Πυροσβεστική, όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε κατά την διέλευσή του κάτω από τη γέφυρα προς την Αγριλιά.

Τα δύο μπουρίνια που «χτύπησαν» το Μεσολόγγι, συνοδεύτηκαν και από χαλαζόπτωση. Το πρώτο γύρω στις 10 το πρωί, ενώ το δεύτερο ήταν ισχυρότατης έντασης, με αποτέλεσμα, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, σε πολλά σημεία η πόλη να πλημμυρίσει, αφού η στάθμη των νερών ανέβηκε αρκετά και παρατηρήθηκε εισροή υδάτων σε υπόγεια, αλλά και ισόγεια, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε μικρούς χείμαρρους.

Προβλήματα με την κακοκαιρία από το ύψος της στάθμης του νερού σημειώθηκαν και στον δρόμο Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, καθώς οι νοτιάδες δυσκολεύουν τα αεροπλάνα να απογειωθούν και να προσγειωθούν.

Αντίθετα, σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ηρακλείου, παρά τους δυνατούς ανέμους κανένα από τα πλοία που έρχονταν από τον Πειραιά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην είσοδό τους αλλά και στην πρόσδεσή τους στο λιμάνι του Ηρακλείου.