Αντιδράσεις στα social media προκαλούν τα κακόγουστα και ρατσιστικά σχόλια του δημοσιογράφου, Δήμου Βερύκιου και αντιπρόεδρου του Alpha και του Θάνου Τζήμερου για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και την αυτοψία στη μόλυνση του Σαρωνικού.

«Ο έρμος ο Κουρουμπλής έχει και το πρόβλημα της όρασης, είναι και στον βυθό η νάρκη, πού να τη δει», ήταν το απρεπές σχόλιο του Βερύκιου.

Ο Θάνος Τζήμερος με τη σειρά του δηλώνει πως «σέβεται την προσωπική αναπηρία κάθε ανθρώπου» αλλά αναρωτιέται πως ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας έκανε αυτοψία, αφού είναι τυφλός.

Το ότι η λέξη «αυτοψία» μπορεί να μην ταυτίζεται απόλυτα με την οπτική επαφή αλλά κυρίως με τη συνάντηση φορέων ώστε να υπάρχει μια «γενική εικόνα» της κατάστασης και συντονίζει με τους αρμόδιους φορείς, δεν περνά από το μυαλό του κυρίου Τζήμερου.

Μάλιστα συνεχίζει, τερματίζοντας την καφρίλα του: «Άρα δύο τινά ισχύουν. Ή ο Κουρουμπλής δεν είναι τυφλός, εκδοχή που ευχόμαστε να αληθεύει μολονότι εγείρει άλλα θέματα διότι ως τυφλός έκανε πολιτική καριέρα ή είναι και τυφλός και χαζός».