Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan φαίνεται ότι αποσύρεται από την αγροά ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο.

Ads

Αποσύρει την πρόταση αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα η αμερικανική τράπεζα JP Morgan με αφορμή το sell-off που έχουν υποστεί οι εγχώριοι τίτλοι από την αλλαγή πολιτικής της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα. Η αμερικάνικη τράπεζα σταματάει με ζημία τις θέσεις της στην σχετική ανταλλαγή στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, αγορά δηλαδή μιας θέσης σε ελληνικούς τίτλους και ισόποση πώληση μιας θέσης στα πορτογαλικά δεκαετή ομόλογα.

Η JP Morgan εξηγεί ότι τα εγχώρια ομόλογα δέχτηκαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ισχυρές πιέσεις που πιθανότατα όπως αναφέρει οφείλεται στη ρηχότητα της αγοράς σε όρους αξίας συναλλαγών, δηλαδή η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και ακόμη και οι μικρές κινήσεις μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές των ομολόγων.

Παράλληλα, οι προβλέψεις για την οικονομία παραμένουν αναλλοίωτες σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά, με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, πληθωρισμό στο 1%, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ και ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197%.

Ads