Συνεχίζοντας τη σκληρή γραμμή που χάραξε στη Σύνοδο Κορυφής ο Μαριάνο Ραχόι, απέναντι στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος, υπενθύμισε πως η χώρα της Ιβηρικής είχε δανείσει 26 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ενώ διερχόταν επίσης σοβαρή κρίση και δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής της οφειλής αυτής.

Ads

«Η Μαδρίτη είχε εκταμιεύσει το ποσό αυτό μέσω διμερών δανείων και στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης το οποίο χορηγήθηκε μετά το 2010 στην Αθήνα από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», υπενθύμισε ο Λουίς δε Γκίνδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ισπανός υπουργός τόνισε επίσης ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο ποσό που δαπανά Ισπανία κάθε χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας στη χώρα, που σε ποσοστό αγγίζει το 23%.

«Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή», ξεκαθάρισε ο Λουίς δε Γκίνδος. «Η Ισπανία λογικά θα ήθελε το δάνειο αυτό να αποπληρωθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ads