Εκ βαθέων συνέντευξη στην εκπομπή Πρωταγωνιστές και τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για το τραγικό περιστατικό που της σημάδεψε τη ζωή, το σώμα και το πρόσωπο, μίλησε για τις δραματικές ώρες μετά την δολοφονική επίθεση και τα πολύπονα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί και υποβάλλεται ακόμα.

Ads

Παράλληλα, δεν δίστασε να βγάλει τη θεραπευτική της μάσκα δείχνοντας το πρόσωπό της όπως είναι σήμερα.

(Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες)

Τι θυμάται από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης

Έκανε μάλιστα μια αναδρομή στην στιγμή που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση, ευρισκόμενη στο σημείο που πραγματοποιήθηκε αυτή.

Ads

«Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο. Πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας. Δεν την είδα εγώ. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι θέλω βοήθεια και θυμήθηκα αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασαν το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και πρόσθεσε:

«Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. ‘Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

Τι είπε για την δράστιδα

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης την ρώτησε για το πως νιώθει που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης αλλά και για το αν έχει καταλάβει γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

«Δεν ήταν εύκολο για εμένα να έρθω ξανά σε αυτό το σημείο. Πέρασα από τον κεντρικό δρόμο μια φορά και με έπιασε ταχυπαλμία» είπε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει. Αν την ώρα της επίθεσης άνοιγα το στόμα μου θα μπορούσα να το έχω καταπιεί και θα είχε καεί ο οισοφάγος μου. Δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη. Θα ήθελα να νιώσω πως έχει καταλάβει το κακό που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο».

Οι σκέψεις αυτοκτονίας

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε επίσης πώς τα βράδια στο νοσοκομείο έφτασε να κάνει σκέψεις αυτοκτονίας.

«Με πολύ πόνο, απελπισία, προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Ενώ είμαι μεγάλος λάτρης της ζωής και όποτε άκουγα ότι κάποιος έδωσε τέλος στη ζωή του αυτό με θύμωνε. Μέσα στο νοσοκομείο έκανα τη σκέψη, ότι τώρα καταλαβαίνω πως κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους και να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Για κάποια δευτερόλεπτά βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα ότι σου φαίνεται λυτρωτικό».

«Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου»

Περιγράφοντας τη στιγμή που έβγαλε τις γάζες και είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της σε καθρέφτη μέσα στο νοσοκομείο , ανέφερε : «Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Απέφευγα να δω και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή, αλλά δεν τολμούσα. Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ. Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ»

«Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχαν πείσει τον εαυτό μου, πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης», είπε στη συνέχεια της εκπομπής.