Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε μετά την επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020, περιγράφει την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε και την προσπάθειά της να διαχειριστεί την μεγάλη αλλαγή στη ζωή του αναφέροντας πως «Δεν νομίζω ότι μπορεί να το διαχειριστεί κανείς αυτό». 

Ads

«Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ την εικόνα μου όπως την ήξερα» είπε στον Alpha και την Κατερίνα Καινούργιου, τονίζοντας ότι «ο σωματικός πόνος ξεχνιέται, ο ψυχικός δεν ξεπερνιέται».

«Οι πόνοι είναι αφόρητοι κάθε φορά που πρέπει να κάνω ένα χειρουργείο» συμπλήρωσε και θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο νοσοκομείο: «Είχα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο, λύγισα πολλές φορές. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι είναι όταν μου έπαιρναν αίμα, γιατί δεν έβρισκαν φλέβα στα χέρια, επειδή έχουν καεί. Ζητούσα πάντα η γιατρός να είναι εκεί. Ακόμα με τρομάζει αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Στην αρχή, όπως ανέφερε, δεν ρωτούσε λεπτομέρειες για τα χειρουργεία και μίλησε για το πώς προσπαθούσε να δώσει κουράγιο στον εαυτό της. «Έλεγα στον εαυτό μου “δεν έχεις κάτι να φοβάσαι γιατί το χειρότερο είναι να πεθάνεις. Είναι το ίδιο για εσένα με την κατάσταση που είσαι. Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει. Είσαι στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσες να βρίσκεσαι, είναι σαν να έχεις πεθάνει, οπότε μη φοβάσαι”».

Ads

Το στήριγμά της ήταν μητέρα της τις πρώτες μέρες που βίωνε, όπως είπε «πόνο και απελπισία». «”Μη φοβάσαι θα πάνε όλα καλά” μου έλεγε η μαμά μου. Στηρίχτηκα πάνω στη δύναμη της μαμάς μου». Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός στην επίθεση και μάλιστα να είναι και ελεύθερος, είπε χαρακτηριστικά: «Με έχουν ενημερώσει οι δικηγόροι μου ότι η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός. Φυσικά και με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα».