Όλα τα βλέμματα στο σημερινό κρίσιμο eurogroup που στα ελληνικά πρωτοσέλιδα λαμβάνει διαστάσεις πολέμου. «Ημέρα της κρίσης», «Στρατηγική έντασης», «Η πιο μεγάλη ημέρα του Πολέμου» είναι μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι την ώρα που το περισσότερο που αναμένεται από τη σημερινή σύσκεψη των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ είναι μια «χαμηλότονη δήλωση προόδου». 

Ads

«Στρατηγική έντασης από την κυβέρνηση» βλέπουν Τα Νέα. «Σαράντα οκτώ ώρες με κομμένη την ανάσα» προβλέπει η εφημερίδα που κάνει λόγο για το 48ωρο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

image

image

Ads

«Ημέρα κρίσης» ο τίτλος του Έθνους που χαρακτηρίζει το σημερινό eurogroup «σταθμό για όλα». «Η κυβέρνηση επαναφέρει το δημοψήφισμα και αλλάζει γραμμή για τις δανειακές υποχρεώσεις» σημειώνει η εφημερίδα τονίζοντας παράλληλα ότι οι εταίροι σκληραίνουν τη στάση τους. 

image

«Τεστ κοπώσεως για κυβέρνηση-κοινωνία» είναι ο κεντρικός τίτλος της Εφημερίδας των Συντακτών που σημειώνει ότι οι διαφορές λίγο πριν το eurogroup δείχνουν αγεφύρωτες. «Φωτιές στην κυβέρνηση ενώ οι θεσμοί απαιτούν μέτρα 6 δισ. ευρώ» γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. 

image

image

«Η πιο μεγάλη ημέρα του πολέμου» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που κάνει λόγο για «eurogroup – φωτιά το απόγευμα». Σε πρώτο πλάνο ο «υποχθόνιος» Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που απειλεί με «ξαφνικό θάνατο» αλλά και τα μέτρα που θα φέρει μια τυχόν συμφωνία. 

image

«Στις Βρυξέλλες με το βλέμμα στραμμένο στη Φρανκφούρτη» είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής. Η εφημερίδα τονίζει ότι η κυβέρνηση περιμένει «ένα θετικό σήμα από το σημερινό Eurogroup για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, που θα δώσει το «πράσινο φως» στην ΕΚΤ και τον Μάρτιο Ντράγκι να ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας που ασφυκτιά».