Αναταραχή επικρατεί στο «νεοσύστατο» Κίνημα Αλλαγής, καθώς τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του «συνασπισμού» (ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι) φαίνεται πως διαφωνούν σχετικά με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες, πριν κλείσει η συμφωνία για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ads

Ειδικότερα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο πρωί στην ΕΡΤ για την πρόταση Γεννηματά για πρόωρες εκλογές εξέφρασε την έντονη διαφωνία του, αναφέροντας παράλληλα πως ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση και διαβούλευση στο αρμόδιο όργανο.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής του Ποταμιού δήλωσε απολύτως αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές και τονίζει ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο και στην πρόταση για συνταγματική κατοχύρωση της τετραετίας.

Ο κ. Δανέλλης υπογράμμισε επίσης ότι με τέτοιες αντιφάσεις πλήττεται η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του νέου φορέα και επισήμανε πως δεν είναι εθνικά επωφελές να σηκώνουμε ζητήματα εκλογών σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία όπου είναι ανοικτά πάρα πολλά ζητήματα.