Πολιτικές πρωτοβουλίες καθώς όπως είπε δεν θα περιμένει «την πλήρη απομόνωση και την καταστροφή της χώρας», προανήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ads

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε συγκεκριμένα ότι «τις επόμενες μέρες θα προχωρήσω σε πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες». «Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα», είπε επίσης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το σχήμα «ένα ισχυρό κόμμα και μια ουρά» έχει αποτύχει. «Θα έπρεπε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δυο κόμματα μέσα, και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση και τη ΝΔ επειδή, όπως είπε, «η συνεννόηση δεν είναι στην ατζέντα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη».

Ads

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε, επίσης, κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και ειδικότερα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά υπογράμμισε ότι το πρώτο βήμα είναι να γίνει η προγραμματική συνδιάσκεψη και να συμφωνηθεί μια διακήρυξη αρχών και ένα πολιτικό, προγραμματικό πλαίσιο.