Η καταιγίδα «Ευρυδίκη» χτυπά τη χώρα από νωρίς το πρωί με τα μεγαλύτερα προβλήματα να σημειώνονται στην Αργολίδα. Στην Αθήνα και τον Πειραιά σημειώθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα. 

Ads

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού λίγο έξω από το Ναύπλιο όπου το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα. 

Επίσης στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα στην περιοχή Κατεβασιά έχει φουσκώσει και εκεί το ρέμα της περιοχής δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας με τον Αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνούν μέσα από ρέματα.

image

Ads

image

image

image

Σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα

Τις πληγές της μετρά η Λευκίμμη, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη στο νότιο συγκρότημα του νησιού. Από χθες, κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να επιδιορθώσουν στέγες σπιτιών, παράθυρα και αυλόπορτες που έχουν παρασυρθεί. 

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή, παρέσυρε στέγες σε δεκάδες σπίτια ενώ ξερίζωσε ολόκληρα δέντρα που έπεσαν πάνω σε τοίχους, στέγες και αυλές προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές.

Εν τω μεταξύ, σοκαρισμένη είναι η Κερκυραϊκή κοινωνία από τον πνιγμό ενός άνδρα το αυτοκίνητο του οποίου παρέσυραν ορμητικά νερά στην περιοχή Σάντα Μπάρμπαρα του Περιβολίου. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τη Θεσπρωτία ενώ η παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας πλημμύρισε από λάσπη και φερτά υλικά που δεν μπόρεσαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα, δημιουργώντας προβλήματα στην οδική επικοινωνία με την πόλη αλλά και το λιμάνι.

Ξεριζώθηκε μεγάλο δέντρο στον Πειραιά

Η κακοκαιρία όμως προκάλεσε προβλήματα και στην πρωτεύουσα. Κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Αθήνα και σε περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα των Δήμων Νίκαιας – Ρέντη και Πειραιά. Συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Μακρυγιάννη στο ρεύμα προς τη Λεωφόρο Θηβών καθώς ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση.

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Αύριο Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στις δυτικές παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και την Ήπειρο.

Το τριήμερο Τετάρτης – Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. 

Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι έως την Πέμπτη 15 /11 θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο.