Την αρχισυντάκτρια της εκπομπής της ΕΡΤ «Φλερτ», Γιώτα Παππά, στηρίζει η ΕΣΗΕΑ με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή δύο βουλευτές της ΝΔ.

Ads

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στη συνάδελφο Γιώτα Παππά, αρχισυντάκτρια της ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΡΤ “Φλερτ”» σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Η ενέργεια δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν επερώτηση στην οποία ζητούν, μεταξύ άλλων, να γίνεται έλεγχος στις εκπομπές της ΕΡΤ, είναι τουλάχιστον ακατανόητη, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια τηλεόραση και κατ’ επέκταση η ελληνική κοινωνία δεν “κινδυνεύουν” από στίχους τραγουδιών.».

Η αρχισυντάκτρια της εκπομπής στοχοποιήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, τον Θάνο Πλεύρη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, γιατί ζήτησε από τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο, μέσω των παρουσιαστών της εκπομπής να τραγουδήσει το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος».

Στην ερώτηση τους οι δύο βουλευτές που κατέθεσαν στη Βουλή, έκαναν λόγο για «εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ», την περίοδο που όπως υπογραμμίζουν «ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin», ενώ ο τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος παρουσιάζεται ως ο «τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράιζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Marfin, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Ads

Να σημειωθεί ότι καταγγέλθηκε νέο περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ, αυτή τη φορά από δημοσιογράφο Μάχη Νικολάρα, ειδική γραμματέα στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος με ανάρτησή της στο facebook, «κόπηκε» χωρίς εξήγηση ρεπορτάζ της με θέμα τη λογοκρισία στα social media, αν και ήταν έτοιμο και προγραμματισμένο για το επεισόδιο της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές» που προβλήθηκε τη Δευτέρα 12/4.