Tον Τάκη Μπαλτάκο δείχνει πρωταγωνιστή της προσπάθειας εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power, η επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Η επιστολή κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, η οποία απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν προς εξέταση ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ Τάσος Γκαρής, ο δικηγόρος του Γιώργος Αντωνόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Ads

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισαν ότι η υπόθεση αφορά «μείζον ζήτημα δημοσίου συμφέροντος». Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα. Ο δε Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα. Επισήμανε, όμως, πως αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ είχε την ιδιότητα του γραμματέα της κυβέρνησης, τότε υπάρχει θέμα που η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσει.

Πιέσεις Μπαλτάκου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος ασκούσε πιέσεις υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο. Στόχος του Μπαλτάκου, που ήταν συνήγορος των εταιριών, ήταν να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ads

Ο δικηγόρος περιγράφει στην επιστολή του, την οποία αποκαλύπτει ο ρ/σ «Στο Κόκκινο» μία συνάντηση με τον Αρ. Φλώρο -στον όμιλο του οποίου ανήκουν οι δύο εταιρίες- στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να υπάρξει ο προαναφερόμενος εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γιώργος Αντωνόπουλος, όταν στη συνάντηση εκείνος δεν αποδέχτηκε τον συμβιβασμό, ο Αρ. Φλώρος «εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν, και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται, επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση». Ισχυρίζεται μάλιστα πως ο Αρ. Φλώρος είπε ότι εκείνοι που συνέβαλαν στην «καταστροφή της ζωής του», στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τον καταγγέλοντα δικηγόρο, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη.

Η επιστολή εστάλη λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Αντωνόπουλος στις 3 Νοεμβρίου του 2014, από άγνωστους που τον πυροβόλησαν και του έκλεψαν τον χαρτοφύλακα του, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι συνδέεται με την υπόθεση.

O Θανάσης  Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πριν λίγες μέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  πως υπάρχει η επίμαχη επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΗΓΕ (πρώην  ΔΕΣΜΗΕ).

Διαβάστε την επιστολή:

image

image

image