Τις πρόσφατες δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη καταδικάζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, επισημαίνοντας πως «δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της ΕΕΕ».

Ads

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης -εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο – τονίζει: «νιώθω την υποχρέωση να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Η θέση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών για τις δηλώσεις του Π. Λασκαρίδη

Τις τελευταίες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας μη αποδεκτές δηλώσεις του κ. Π. Λασκαρίδη, επιφανούς μέλους της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, που έχει και την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), του θεσμικού αντιπροσωπευτικού οργάνου της ελληνικής ναυτιλίας, για τις οποίες ο ίδιος έχει προβεί σε επεξηγήσεις.

Ads

Ως Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και εκπροσωπώντας σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, αλλά και προσωπικά ως Έλληνας πολίτης και επιχειρηματίας, νιώθω την υποχρέωση να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα και οι οποίες δεν εκφράζουν τα  γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο.

Για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία, αποτελεί επιλογή, αλλά και ηθικό καθήκον, να διατηρεί διαχρονικά στενούς δεσμούς με την πατρίδα, καθώς και να διαθέτει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή της, ως η πρώτη ναυτιλία στην Ευρώπη και στον κόσμο, στη διάθεση αυτής. Απτή απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι κοινό όραμα πολιτείας και ναυτιλιακής οικογένειας παραμένει η μεγιστοποίηση των ωφελειών του τόπου από τον μεγάλο αυτό παραγωγικό πυλώνα.

Επιπροσθέτως, οποιαδήποτε αναφορά του κ. Π. Λασκαρίδη στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ουδεμία σχέση έχει με το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή συνεργασία που διέπει τις πάγιες σχέσεις της ΕΕΕ μαζί τους.