Ο εισαγγελέας που πρότεινε να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής, εμπλέκεται στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης Siemens.

Ads

Πρόκειται για τον Γεώργιο Γεράκη, ο οποίος τον Αύγουστο του 2016 ήταν ένας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τους οποίους η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για τη μη μετάφραση σε δυο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης. 

Η πειθαρχική δίωξη αφορούσε επίσης τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και την αντιεισαγγελέα  Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Είχε προηγηθεί αίτηση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου για να προμηθευτεί τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.

Ads

Η αντιεισαγγελέας Θεοδωροπούλου, απαντώντας στην αίτηση του κατηγορούμενου, σημείωνε πως δεν είναι απαραίτητη η επίδοση της μετάφρασης, με το σχετικό έγγραφο να συνυπογράφει ο εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης. Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Γεράκης είχε διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Αναστάσιου Παπαληγούρα. 

Το σχετικό έγγραφο

image

Ο Γεώργιος Γεράκης είναι μάλιστα ο δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός που εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens και έκανε αρνητική εισήγηση για την αποφυλάκιση του Περικλή και της Ηριάννας. Ο πρώτος ήταν ο Ιωάννης Προβατάρης που στις 17 Ιουλίου εισηγήθηκε την παραμονή τους στη φυλακή. Εκτός από την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens ήταν και αυτός που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των Μιχαλολιάκου και Παππά της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.