Οι ευρωπαϊκές συναντήσεις του κ. Σαμαρά επιβεβαίωσαν προς πάσα κατεύθυνση τη δέσμευση της κυβέρνησης στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, αναφέρει σε νέα του ανακοίνωση για τις επαφές Σαμαρά σε Παρίσι και Βερολίνο ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε ανάλογο ύφος κινείται και η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ads

«Αυτή ακριβώς ήταν και η επιτυχία των επαφών του κ. Σαμαρά: έπεισε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να διεκδικήσει τίποτα προς όφελος του ελληνικού λαού και ότι η πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, αποτελούν την κοινή συνισταμένη της ελληνικής κυβέρνησης με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις», υποστηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ίδιο ύφος συνεχίζει:

«H κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει να προτείνει προς τους ευρωπαίους ηγέτες ένα διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας και της αποδόμησης της Ευρώπης, αλλά συντάσσεται ψυχή τε και σώματι με τις πιο ακραίες και εκβιαστικές πολιτικές προς τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτόν ακριβώς το δρόμο της εξαθλίωσης και της καταστροφής πρέπει να ανατρέψουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους».

«H στήριξη Μέρκελ – Ολάντ που απέσπασε ο Σαμαράς, είναι στήριξη για να συνεχίσει την εξολόθρευση των λαϊκών δικαιωμάτων», υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, στήριξη την οποία, όπως σημειώνει, είχαν «και ο Παπανδρέου και άλλοι πρωθυπουργοί».

Ads

«Ο σημερινός πρωθυπουργός, όπως και οι προηγούμενοι, διαπραγματεύεται με τους συμμάχους του στην ΕΕ με γνώμονα τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα μνημόνια που φορτώνουν την κρίση στο λαό», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά όπως υπογραμμίζει, «το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων είναι το ακριβώς αντίθετο: Να παλέψουν για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων».