«Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα», υποστηρίζει ο Αυστραλός Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μιλώντας στον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας, ο Χιλ εξέφρασε την άποψη πως «η Ελλάδα μπορεί να μην έχει και άλλη επιλογή».

Ads

Όπως δήλωσε, ο ίδιος μεσολάβησε ώστε αυτές τις μέρες να μεταβούν στην Αθήνα τρεις δικηγόροι ώστε να συμβουλεύσουν την ελληνική πλευρά πάνω στις νομικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά της, αναφορικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Ταυτόχρονα, με νομικές συμβουλές, στις αποσκευές της, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έρχεται, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στην Αθήνα η λιβανικής καταγωγής δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν μαζί με τον Τζέφρι Ρόμπερτσον  και τον Νόρμαν Πάλμερ – αμφότεροι ειδικοί σε θέματα Διεθνούς Δικαίου και πολιτιστικής κληρονομιάς – ιδιοκτησίας, οι οποίοι μάλιστα φέρουν τον κορυφαίο τίτλο του Επίτιμου Συμβούλου της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας (Queen’s Counsel).

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Αλαμουντίν να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» προσέθεσε το «Doughty Street Chambers». Αλαμουντίν και Ρόμπερτσον θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα έως τις 16 Οκτωβρίου.

Ads