Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με προκηρύξεις που φέρεται να έστειλε οργάνωση στη Zougla και την Espresso, η οποία απειλεί πως θα ρίξει στην αγορά αναψυκτικά (Coca Cola και Nestea) με υδροχλωρικό οξύ και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν τα προϊόντα.

Ads

 
«Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου», φέρονται να αναφέρουν στην προκήρυξη, σημειώνοντας πως η επιχείρηση επανατοποθέτησης δηλητηριασμένων αναψυκτικών θα διαρκέσει δέκα ημέρες. Επίσης αναφέρεται πως η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί «στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
 
Η αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση για την υπόθεση. Όπως αναφέρεται τα δύο USB με την προκήρυξη και οι δύο φιάλες (500 ml) με αναψυκτικό βρίσκονται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής η οποία διεξάγει και τη σχετική έρευνα.
 
Παράλληλα η αστυνομία αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί η εταιρεία ώστε «να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml». «Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», ανακοινώνει η ΕΛΑΣ.
 
Η προκήρυξη

 

Ads