Το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτης Γουγά, από τον Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο ενώ η Εισαγγελία αναλαμβάνει έρευνα για πιθανές ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Ads

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (αρίθμ. 6457/2015) του Πρωτοδικείου Αθηνών αντικαταστάθηκε η προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά και στη θέση της τοποθετήθηκε ο παλαιός διευθυντής της κρατικής τηλεόραση Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ενώ διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Εισαγγελία θα διερευνήσει τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πιθανολογείται ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Στο Πρωτοδικείο είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

Ads