Διαδικτυακό «κυνήγι» αντιεμβολιαστών εξαπολύει η αστυνομία, στοχεύοντας ειδικότερα στον διαμοιρασμό ψευδών νομικών συμβουλών προς πολίτες που θέλουν να στραφούν εναντίον των αρχών.

Ads

Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή το πρωί του Σαββάτου  στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και ειδικότερα κατά του εμβολιασμού, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στόχος της συγκεκριμένης έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από ιστοσελίδες οι οποίες μεταξύ άλλων μοιράζουν ψευδείς νομικές συμβουλές και υπόσχονται ασυλία με οικονομικά ανταλλάγματα σε πολίτες που είτε αρνούνται να εμβολιαστούν είτε να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ads

Οι άνθρωποι αυτοί μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων διακινούν έγγραφα που αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία του Δημοσίου και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στις οποίες εντάσσονται και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες υπάρχει και κοστολόγιο με τα ποσά που πρέπει να τους δώσει ο πολίτης έτσι ώστε να διαβιβάσουν αυτά τα έγγραφα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για να πετύχουν τον σκοπό τους και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις είτε την επιβολή προστίμων σε δημόσιους υπαλλήλους και κρατικούς λειτουργούς.