Νέα, σκληρή κόντρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών άνοιξε μια δήλωση του Νίκου Παππά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM – συνέντευξη, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία μας».

Ads

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έκανε λόγο για «ύβρη» και «ασέβεια στο κράτος δικαίου», ανεβάζοντας ξανά κατακόρυφα την ένταση στο μέτωπο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα κανάλια.

Αναλυτικά, ο Νίκος Παππάς είπε: «Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος είναι προφανές ότι δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, εδώ έχουμε μία πραγματικότητα, την οποία εμείς κληρονομήσαμε και την οποία το ίδιο το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο την έχει κατακρίνει και έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης δεν ήταν σύμφωνο με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, το οποίο ήταν και το απολύτως σωστό. Στο πνεύμα αυτών ακριβώς των αποφάσεων, εμείς κινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει αυτή η αδειοδότηση».

Ads

Απαντώντας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη δήλωση Παππά ύβρη», λέγοντας: «Έχουμε περάσει από τη φάση της εκτροπής στην φάση της ύβρης. Συνιστά  απόλυτη ασέβεια απέναντι στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, γιατί δημοκρατία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, μόνο όταν υπάρχει ένα Σύνταγμα που σεβόμαστε, μόνο όταν υπάρχουν οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου, και μόνο όταν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη που ασκεί το δικαστικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων».

«Αυτά», πρόσθεσε, «είναι ψιλά γράμματα για τη νοοτροπία που διέπει την κυβέρνηση  και τους διαχειριστές της εξουσίας αυτής της περιόδου. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση».