«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Σε αυτήν (σημ: την εκδήλωση στο Βίτσι) παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς επίσης και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, η κ. Αντωνίου».

Ads

Αυτή ήταν η απάντηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας υπενθύμισε στο κοινοβούλιο πως συμμετείχε στην εκδήλωση του μίσους μαζί με την Χρυσή Αυγή. Ήταν η απάντηση που εξέθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε: «Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια».

Είχε προηγηθεί και η εμφυλιοπολεμική αναφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ειπε: «εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς (τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές), όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Τελικά μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε και ανακοίνωσε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όμως, όπως είπε και ο πρώην (πλέον) βουλευτής της ΝΔ, στην εκδήλωση στο Βίτσι δεν ήταν μόνος του, αλλά ήταν και η Μαρία Αντωνίου, διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η πρώην βουλευτής συνόδευσε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Αντώνη Μυλωνάκη, βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, στην τελευταία «επίσκεψη» τους στο βουνό και το Documento δημοσίευσε κάποιες από τις φωτογραφίες τους, τις οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, η κ. Αντωνίου διέγραψε από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook…

Ads

image

image

Παλαιότερα, ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει την κ. Αντωνίου αγκαζέ με την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Δέσποινα Σβερώνη, στην ίδια γιορτή μίσους. Να σημειωθεί ότι το 2013 την πρώην βουλευτή Καστοριάς είχαν προπηλακίσει χρυσαυγίτες στα ίδια γνώριμα γι΄ αυτούς λημέρια, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την νυν διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη να εμφανιστεί δύο χρόνια αργότερα παρέα με την Δ. Σβερώνη.

image