Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από την Τετάρτη το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», μετά από εντολή διακοπής της ΔΕΗ λόγω υψηλών εκπρόθεσμων οφειλών.

Ads

Όπως αναφέρει η Ορνιθολογική Εταιρεία, «από τον Οκτώβριο του 2014 οι αρμοδιότητες του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, που διοικούσε το Πάρκο, μεταβιβάστηκαν στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) (ΦΕΚ 214/Α/2.10.2014). Οι διαδικασίες μεταβίβασης, ωστόσο, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο Πάρκο της Αθήνας να παραμένει χωρίς διοίκηση και συνεπώς χωρίς καμία διαχείριση.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι, κατεστραμμένες υποδομές, σκουπίδια σε όλους τους χώρους του Πάρκου και λίμνες σε άσχημη κατάσταση. Την εικόνα της εγκατάλειψης έρχεται να ολοκληρώσει η διακοπή της ηλεκτροδότησης”. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία εστιάζει στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πάρκο, “που αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, με έκταση 1.000 στρεμμάτων, με έξι λίμνες και σχεδόν 200 είδη πουλιών και ο οποίος καθημερινά γίνεται όλο και πιο αφιλόξενος τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την άγρια ζωή».