Ο απολογισμός της πρώτης μέρας της τηλεκπαίδευσης στους μαθητές των δημοτικών σχολείων κρίθηκε θετικός για το υπουργείο Παιδείας και τα προβλήματα ήταν «μεμονωμένες περιπτώσεις», παρά τις καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα για σοβαρά προβλήματα σύνδεσης και τις ακόλουθες πολιτικές αντιδράσεις των κομμάτων.

Ads

Μόνο τα πρώτα 30 έως 60 λεπτά κατάφεραν να συνδεθούν παιδιά και δάσκαλοι στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας σήμερα, πρώτη ημέρα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υποστηρίζει  η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Τα προβλήματα με τη χρήση της πλατφόρμας Webex παραδέχθηκε και η ίδια η εταιρεία, η Cisco. Μάλιστα, στέλεχος της εταιρείας ευχαρίστησε τους χρήστες για την «υπομονή» τους και άφησε να εννοηθεί πως το πρόβλημα ακόμα δεν έχει λυθεί και πως η υπηρεσία δεν έχει επανέλθει στην κανονική ροή της.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας. Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ads