Αμέσως μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, περίπου ένα χρόνο πριν, η βουλευτής τότε και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην ΕΤ3, ρωτήθηκε για τον διεθνή διασυρμό της χώρας στον ξένο Τύπο.

Ads

 
«Ποιος ξένος Τύπος; Ότι έγραψε η Liberation του Ρότσιλντ; Ο οποίος έδιωξε τον Σερζ Ζιλί σε μια νύχτα, τον συνεταίρο του… Με διέσυρε εμένα ο Ρότσιλντ; Αν θέλετε εσείς να σας διασύρει ο Ρότσιλντ… Εμένα προσωπικά δε με διασύρει ο Ρότσιλντ» απάντησε η Σοφία Βούλτεψη.
 
Όταν επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους ότι όλα τα ξένα μέσα είχαν παρόμοιες αναφορές, είπε: «όλοι τους είναι αγορασμένοι από εμπόρους όπλων». Και η Deutsche Welle και το BBC και το Arte; επιμένει η δημοσιογράφος… «Βεβαίως ο Αρνό τι είναι; Έχω γράψει γι’ αυτό. Ότι έχουν πουληθεί όλα τα μέσα σε εμπόρους όπλων, στον Ρότσιλντ, σε τραπεζίτες και σε τέτοιους».


 
Η δημοσιογράφος τότε επισημαίνει ότι αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς, τότε προέδρου του ευρωκοινοβουλίου και αναρωτήθηκε αν είναι και αυτός πουλημένος σε εμπόρους όπλων. «Εντάξει, τι θέλετε να πει. Μη μου την κάνεις εμένα γυριστή γιατί εγώ είμαι καλύτερη. Τόση ώρα μου μιλάγατε για τον ξένο τύπο τώρα πήγατε στον κ. Μάρτιν Σουλτς. Είμαι σε επιτροπή και δεν έχω το χρόνο να πω τι είναι και ο κ. Μάρτιν Σουλτς και ο καθένας» απαντά η Σοφία Βούλτεψη.