Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, το Κοινοβούλιο θα «υιοθετήσει» τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, του πιλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ads

Η απόφαση ελήφθη με βάση παλαιότερη απόφαση που έχει λάβει η Ολομέλεια  το 2010 βάσει της οποίας όλα τα παιδιά των πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, ανδρών, των ενόπλων δυνάμεων υιοθετούνται από τη Βουλή. Η οικογένεια θα λαμβάνει 18.000 ευρώ το χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους, ενώ σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακές σπουδές η οικονομική στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι τα 25 έτη τους.

Η απόφαση της Βουλής

«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Ads

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Νωρίτερα, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρότεινε να υιοθετήσει η Βουλή τα δύο ανήλικα παιδιά του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5, σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.