Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου έκανε δεκτό το αίτημα της Γεωργίας Τσατάνη, εισαγγελέα εφετών, να γίνει η έρευνα σε βάρος της από άλλο ανώτατο δικαστικό λειτουργό και όχι από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, επικαλούμενη λόγους μεροληψίας.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Τσατάνη ελέγχεται για την απόφασή της να θέσει στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου.

Σε βάρος της έχει διαταχθεί από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου πειθαρχική έρευνα με συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία η εισαγγελέας Τσατάνη απάντησε υποβάλλοντας γραπτό πολυσέλιδο υπόμνημα. Στο υπόμνημά της αυτό είχε ζητήσει από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να απέχει των ερευνών σε βάρος της  επικαλούμενη λόγους μεροληψίας και ειδικότερα στενή σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εναντίον του οποίου έχει στρέψει καταγγελία για παρέμβαση στο έργο της ( χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου).

Το αίτημα Τσατάνη για αποχή από τις πειθαρχικές έρευνες σε βάρος της από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα από τον συνήγορο της εισαγγελέως εφετών Θεμιστοκλή Σοφό.

Ads

Η Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, έκανε δεκτό το αίτημά της, δήλωσε αποχή και όρισε  την πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Τσατάνη να διενεργήσει η ανώτατη δικαστική λειτουργός Ασπασία Καρέλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει  χαρακτηριστικά πως «για λόγους προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμικού της ρόλου και της Δικαιοσύνης γενικότερα , ανέθεσε την διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας και της σύνταξης του σχετικού πορίσματος στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Ασπασία Καρέλλου».