Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα θα επισκεφτεί σήμερα, στις 13:30 η πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός  Βανέσα Ρεντγκρέιβ, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ads

Μετά την επίσκεψη της Σούζαν Σάραντον και του Κινέζου ακτιβιστή και εικαστικού Άι Γουέι Γουέι, που βρέθηκαν στη Μυτιλήνη, οι προσφυγικές ροές στην Ελλάδα κινητοποιούν και την Ρεντγκρέιβ.

Καθώς το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην προσφυγική κρίση, η 78χρονη Βανέσα Ρεντγκρέιβ (η οποία τον περασμένο Απρίλιο υπέστη  σοβαρή καρδιακή προσβολή), γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, εξέφρασε τη διάθεση και τη θέληση να γνωρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να επισκεφθεί τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για την συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες.

Αύριο Τετάρτη, στις 19:00, συνοδευόμενη από τον θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που ανεβαίνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. 

Ads

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες πολίτες από όλο τον κόσμο μαζεύουν υπογραφές, ώστε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες που άνοιξαν τις αγκαλιές και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες. «Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Ελληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες» αναφέρει ο τίτλος της καμπάνιας.