Την δημιουργία νέου ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Ads

Κατά την ακρόαση από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής του νέου Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα και του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αντώνη Λεούση, η αναπληρώτρια υπ. Οικονομικών εξήγησε ότι η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο διαλύεται και η ΕΤΑΔ απορροφάται στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Έτσι δημιουργείται νέο ταμείο δημόσιας περιουσίας» του οποίου «τα έσοδα θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη της δημόσιας ασφάλισης» διευκρίνισε. 

«Το ΤΑΙΠΕΔ ως ταμείο για ιδιωτικοποιήσεις και απόδοση εντός 10 ημερών των εσόδων του στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στο εξωτερικό, τελειώνει» πρόσθεσε η υπουργός. 

Ads

Από πλευράς ΝΔ, ο Χρήστος Σταικούρας σημείωσε απευθυνόμενος προς την Νάντια Βαλαβάνη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δεσμευθεί στην επιστολή του προς τον Ντάισεμπλουμ ότι τα έσοδα από το ΤΑΙΠΕΔ θα δίδονται για την μείωση του χρέους.