«Φωτιές» έχει «ανάψει» στους «κοσμικούς κύκλους» η ατζέντα του 33χρονου που συνελήφθη στην Βάρκιζα, έχοντας στην κατοχή του 135 κιλά κοκαΐνης. Η ατζέντα περιέχει ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και ποσότητες κοκαΐνης που είχαν προμηθευτεί επώνυμοι πελάτες.

Ads

Στο μεταξύ η αστυνομία ψάχνει ακόμη 245 κιλά κοκαΐνης, αφού εκτιμά ότι μπήκαν στην χώρα μας 381 κιλά. Κομβικό ρόλο στην υπόθεση παίζει ο 35χρονος Ιβάν, συνεργάτης του 33χρονου Μάρτιν Ματιάσεβιτς, ο οποίος καταζητείται και παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και την Κροατία. Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε υπερπολυτελή αυτοκίνητα, όπως Πόρσε, προσπαθώντας να υποστηρίξει τον ρόλο του businessman.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, από την παρτίδα που κατασχέθηκε ένα μέρος της θα κατευθυνόταν στην εγχώρια αγορά, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα θα διοχετευόταν σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

Πάντως ο 33χρονος προφυλακίστηκε μετά την τυπική απολογία που έδωσε ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση που του τέθηκε τηρώντας τον «νόμο» της σιωπής. Σε δήλωσή του ο συνήγορός του υποστήριξε ότι ο ρόλος του κατηγορουμένου ήταν περιφερειακός «και αυτό θα αποδειχθεί όταν συλληφθεί ο άνθρωπος που νοίκιασε το σπίτι της Βάρκιζας».

Ads