Προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. 

Ads

Το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες, ανάμεσά τους και τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, που ήταν η πρώτη επιβάτης που αποβιβάστηκε. 

Σε ειδική εκδήλωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρευρέθηκαν ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο πρέσβης της Κίνας Τζόου Σιαολί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο πρόεδρος του διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δ. Δημητρίου και εκπρόσωπος της Air China.

Η άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης: 

Η ομιλία Σπίρτζη:

image

Ads

image

image

Απευθείας Αθήνα – Πεκίνο δυο φορές την εβδομάδα 
 
Η Air China από σήμερα θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, τις δύο πρωτεύουσες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200, και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2.30 και φθάνουν στην Αθήνα στις 8.15. Οι πτήσεις από την Αθήνα στις 14.15 και φθάνουν στο Πεκίνο στις 4.30 της επομένης.
 
Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Το 2017 σηματοδοτεί την 45η επέτειο διπλωματικών σχέσεων Κίνας και Ελλάδας.
 
Η κινεζική εταιρεία, η οποία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα το 2005, πραγματοποιεί από το 2011 δρομολόγια Πεκίνο – Αθήνα με ενδιάμεση όμως στάση στο Μόναχο. Μέχρι σήμερα η σύνδεση με την Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Κουανγκτσόου ή Καντόνα) εξυπηρετείται κυρίως μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Ντόχα και Αμπου Ντάμπι. Το 2015 υπολογίζεται πως μετέφερε από την Αθήνα περισσότερους από 20 χιλιάδες επιβάτες και ακόμα περισσότερους πέρυσι.
 
Θεωρείται πολύ πιθανό, αργότερα, η εταιρεία να προσθέσει και τρίτο εβδομαδιαίο δρομολόγιο στη σύνδεση του Πεκίνου με την Αθήνα. 

Η Air China ιδρύθηκε το 1988 και διαθέτει στόλο άνω των 600 αεροσκαφών. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συνεχώς την παρουσία της στην Ευρώπη και σήμερα θεωρείται ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας μεταξύ Κίνας και Ευρώπης με περίπου 200 πτήσεις την εβδομάδα σε 20 δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις.