Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 61χρονος παιδοκτόνος, ο οποίος σκότωσε την 6χρονη κόρη του Στέλλα. Απολογήθηκε με υπόμνημα και χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις. Υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη, αλλά και ότι στα έξι του χρόνια κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν συντοπίτη του – πράγμα που όπως είπε δεν αποκάλυψε ποτέ μέχρι σήμερα.

Ads

Για την ημέρα του φόνου ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει κάθε αίσθηση του χώρου – χρόνου και η αντίδρασή του ήταν «εκτός συνειδητότητός 100%». Στη συνέχεια, υποστήριξε, λειτούργησε με πανικό. Τέλος είπε ότι δεν βρίσκεται σε κατάσταση νηφαλιότητας ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Η απολογία του

«Η οικογένειά μου ήταν πολυμελής και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσα ιδιαίτερα αντίξοες. Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6 – 7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου – ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ό,τι φοβέρες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Ads

» Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειάκο ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης.

» Αρχές της δεκαετίας ’90 παντρεύτηκα τη σύζυγό μου Ελληνίδα του Καναδά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Από το γάμο αυτό απέκτησα 2 τέκνα, ηλικίας 25 η θυγατέρα και 23 ο γιος μου σήμερα, πλήρως αποκατεστημένα.

» Ο χωρισμός μου με την πρώτη σύζυγο οπωσδήποτε σηματοδότησε τα ξεκινήματα μιας περιόδου καταθλίψεώς μου που βαθμιαία έκτοτε με έχει κατακυριεύσει.

» Βεβαίως μετά το διαζύγιό μου παντρεύτηκα τη νυν σύζυγό μου (…). Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτός με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα» λέει ο κατηγορούμενος.

Υποστηρίζει πως θα καταθέσει τους σχετικούς φακέλους των επισκέψεών του, ενώ ήδη ένας από τους γιατρούς αναφέρει ότι τον έχει επισκεφθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και προσθέτει περιστατικό όπου κατά την κράτηση επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

«Αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια έντονα συναισθήματα υποτιμήσεώς μου, απαξιώσεώς μου και έλλειψης ευγνωμοσύνης από τα πρόσωπα που αποκαλούνται στενό οικογενειακό περιβάλλον, παρότι θεωρώ να έχω συνεισφέρει πάντα γενναιόδωρα προς αυτά.

» Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγός μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα pin και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεώς μου.

» Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρου – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλοτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων».

«Δεχθείτε το πένθος μου όχι μόνο λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία ούτως ώστε να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας».

Διαβάστε επίσης: