Η αεροπορική εταιρεία RyanΑir με ανακοίνωσή της απαντάει στο άρθρο του Νίκου Σταθόπουλου στο TVXS.gr «Ryan Air, ο νεοφιλελευθερισμός έρχεται!», χαρακτηρίζοντας τα όσα αναφέρονται «αναληθή και συκοφαντικά».

Ads

Ειδικότερα το γραφείο Τύπου της Ryanair αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί σας σχετικά με όρθιους επιβάτες είναι πλήρως αναληθείς και συκοφαντικοί.  Μέσω του νέου στόλου της, τα αεροσκάφη της Ryanair προσφέρουν επιπλέον χώρο και άνεση σε περισσότερους από 130 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Σχετικά με τις επιπλέον χρεώσεις είναι στην ευχέρεια  του κάθε επιβάτη εάν θέλει να επιλέξει  συγκεκριμένη  θέση στο αεροσκάφος (π.χ. θέση παραθύρου ή θέση στην μπροστινή μεριά της καμπίνας) ή να ταξιδέψει με δωρεάν τυχαία αριθμημένη θέση, ενώ ο ισχυρισμός σχετικά με την επιπλέον χρέωση των 10 ευρώ δεν είναι ακριβής».

Επίσης σχετικά με το «το check –in, οι επιβάτες κατά την διαδικασία κράτησής των εισιτήριων τους, ενημερώνονται για τον κανονισμό σχετικά με το ηλεκτρονικό check –in. Πριν την ημερομηνία ταξιδιού, ο επιβάτης υπενθυμίζεται μέσω email ή sms για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικού check-in εγκαίρως πριν το ταξίδι, προς αποφυγή επιπλέον χρεώσεων. Εάν παρόλα αυτά ο επιβάτης προσέλθει στο αεροδρόμιο χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικό check in, μπορεί να ταξιδέψει καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

Ads

Οι επιβάτες της Ryanair έχουν κάθε δικαίωμα να καταναλώνουν τα δικά τους γεύματα κατά την διάρκεια της πτήσης. Παρόλα αυτά, σε συμμόρφωση με την πολιτική ασφαλείας μας, στους επιβάτες δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζεστών ροφημάτων στην πτήση. Ένα το επιθυμούν, οι επιβάτες μπορούνε να προμηθευτούν ζεστά ροφήματα από το inflight menu της Ryanair, τα οποία ξεκινούν από 3€. Όσο αναφορά το νερό, οι επιβάτες μπορούν να το προμηθευτούν από το αεροδρόμιο (αφού εισέρθουν σε ελεγχόμενο χώρο) είτε από το inflight menu της Ryanair, σε συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό σχετικά με την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές»

Τέλος στην απάντηση επισημαίνεται πως «η Ryanair ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρεώσει επιβάτες κατά την διάρκεια της πτήσης για την χρήση της τουαλέτας του αεροσκάφους».