Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο ισχυρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή ότι «δεν βρήκε καν ρούτερ» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Απάντησε στα όσα είπε πρωθυπουργός έσπευσε να δώσει μέσω ανάρτησής της στο facebook η πρώην Γενική Γραμματέας Πρωθυπουργού επί θητείας του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννα Πεππέ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως  «αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα ίσως και να γελούσα για τα router που ακούστηκαν μέσα στη βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, διαψεύδει πλήρως τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις συνθήκες που βρήκε όταν παρέλαβε από τους υπεύθυνους της θητείας του Αντώνη Σαμαρά.

«Θα ήθελα ειλικρινά να μπορούσα να πω ότι παραδώσαμε το Μαξίμου όπως το παραλάβαμε, το αυτονόητο δηλαδή ,αλλά δυστυχώς δεν ήταν έτσι.

Ads

Παραλάβαμε άδεια γραφεία  και παραδώσαμε γραφεία πλήρως εξοπλισμένα και λειτουργικά από την πρώτη στιγμή για όσους ανέλαβαν τις κρίσιμες αυτές θέσεις. Έτσι δηλαδή όπως θα έπρεπε πάντα να συμβαίνει» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της Γιάννας Πεππέ

Δαπάνη 22.000 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό στο Μαξίμου

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως η  κυβέρνηση δαπάνησε 22.000 ευρώ για εξοπλισμό και λογισμικό ασφαλείας δικτύων.

Ειδικότερα, με απόφαση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εγκρίθηκε τον Οκτώβριο η «δέσμευση πίστωσης ύψους είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ (22.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Ειδικός Φορέας 1023-602-0000000, λογαριασμός 3120301001, οικ. έτους 2019, για την προμήθεια εγκατάσταση και παραμετροποίηση εξοπλισμού και λογισμικού ασφαλείας δικτύων».

Το επίμαχο έγγραφο με τον εξοπλισμό ύψους 22.000 ευρώ

image