«Κάλυψε τον Αβραμόπουλο ο Καραμανλής» είπε με νόημα ο Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βλάχο, ο οποίος την Παρασκευή υπενθύμισε ότι «στην περίπτωση Βατοπεδίου, όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο Αδ. Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος αλλά δοτός.

Ads

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και τον Γιώργο Αυτιά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπέδειξε στο στέλεχος της καραμανλικής πτέρυγας να σωπάσει  για τα περί παραίτησής του ενώ δημόσια υπενθύμισε ότι ο ίδιος είναι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν έχει εκλεγεί. «Δεν υπάρχει επετηρίδα στη Ν.Δ.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε, τις εσωκομματικές έριδες στη ΝΔ αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μπετόν αρμέ» σε αντίθεση με τη το κόμμα της ΝΔ.

«Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε», υποστήριξε ο  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για οργανωμένη σκευωρία και χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό της υπόθεσης Novartis».

Ads

«Το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ. Tσίπρα τον Φεβρουάριο του 2017 αυτά που έλεγε τα λένε στις καταθέσεις τους λέξη προς λέξη οι μάρτυρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το αίτημα που διατύπωσε η εισαγγελέας Διαφθοράς. «Η κυρία Τουλουπάκη έχει στείλει στο FBI αίτημα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωμα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο» τόνισε. Διερωτήθηκε επίσης πώς γίνεται σε μια μυστική έρευνα με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να έχουν διαρρεύσει όλα αυτά και να κάνουν οι υπουργοί αναρτήσεις στο διαδίκτυο.