Για «απαράδεκτες δηλώσεις» του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Μακεδονικό, Μάθιου Νίμιτς σε μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, κάνει λόγο η ΝΔ με ανακοίνωσή της, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση που δεν τις έχει σχολιάσει αλλά και για «ανεύθυνη τακτική» στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

Ads

«Η Κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στην ανεύθυνη τακτική της και στις διαφορετικές γραμμές της για το Σκοπιανό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ και συμπληρώνει: «Γι’ αυτό ούτε καν σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του διαπραγματευτή που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής του».

«Η στάση της (κυβέρνησης) προκαλεί ζημιά στη χώρα», καταλήγει η ΝΔ.

Επίσης, την αντίδραση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, προκάλεσαν οι δηλώσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Ads

Ο Απ. Τζιτζικώστας, μάλιστα, με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ζήτησε από την κυβέρνηση να ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ την αντικατάσταση του ειδικού διαμεσολαβητή.

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Νίμιτς, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ την αντικατάστασή του από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», έγραψε χαρακτηριστικά.

image