Η Άνδρος εκπέμπει SOS προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Όπως αναφέρει το τοπικό enandro.gr, σήμερα ενώ υπήρχαν δύο ασθενείς με ανάγκη μεταφοράς, δεν υπήρχε πλοίο για Ραφήνα. Έτσι με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και του Ε.Κ.Α.Β., διεκομίσθησαν, από το Λαύριο στη Ραφήνα, με το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου, δύο πολίτες, 45 και 49 χρόνων, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. (εσωτερική αιμορραγία & νευρική παράλυση).

Ads

Για ακόμη μία φορά το Λιμενικό Σώμα υπήρξε αρωγός στην υγειονομική υποστήριξη της Άνδρου. Σήμερα, δεν υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Ραφήνα. Το Θεολόγος κάνει πλέον τρία ελλειμματικά δρομολόγια την εβδομάδα προς στήριξη των νησιών μας. Από Ραφήνα για τα νησιά Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και από τα νησιά προς Ραφήνα Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο.

Έτσι η Άνδρος σήμερα βρέθηκε απομονωμένη καθώς υπήρξαν δύο περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονταν άμεση και σοβαρή περίθαλψη. Κινητοποιήθηκαν οι αρχές (Κέντρο Υγείας, ΕΚΑΒ, Δήμος Άνδρου) και το σκάφος του Λιμενικού μετέφερε μέσα σε 1:50 λεπτά από το Γαύριο στη Ραφήνα και με τους δύο ασθενείς παρά τον κυματισμό που είχε ο Κάβο Ντόρο. Αν ο καιρός ήταν 6-7 μποφόρ δεν θα μπορούσε να περάσει. Αυτό δείχνει την ανάγκη ενός τουλάχιστον δρομολογίου την ημέρα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την Άνδρο και η Πολιτεία οφείλει να το διασφαλίζει με κάθε κόστος. «Πάνω από όλα κύριε Πλακιωτάκη είναι το δημόσιο συμφέρον και η δημόσια υγεία και όχι οι αριθμοί», λένε οι κάτοικοι.